Artizán lepárlás – nem ártanak az ismeretek - Artisan distillation – good knowledge is vital

Frissítve: aug 4

Az Aromatika 2016 3.2 számában megjelent „Rozmaring – artizán lepárlásunk tapasztalatai” című cikkünk elkészítésekor készítettük az alábbi képet. Az artizán lepárlás, olyan mozgalom, ami nem feltétlenül még a kereskedelmi célú illóolaj lepárlást célozza meg, de az illóolajok és ezt tovább víve, az aromaterápia és a természetes / botanikai parfümkészítés szerelmeseit, alkalmazóit célozza meg. A legtöbb artizán a föld, a klíma helyi adottságainak előnyeit élvezi és öko-barát módon általában a fair-trade szellemében állítanak elő illóolajokat és hidrolátumokat.


We have taken this picture for our article titled “Rosemary – our guerrilla distillation experience” appearing in the Aromatika 2016. 3.2 issue. Artisan distillation is a movement, which does not necessarily targets industrial quantities but seeks users and lovers of aromatherapy and botanical/natural perfumery. Most artisan distillers prefer to utilise the advantages of a given terrain and local climate, and produce essential oils and hydrosols respecting the philosophy of eco-friendliness and fair-trade.


A lepárlás vagy desztilláció, az alkimisták öröksége ismét reneszánszát éli. Tudomány és művészet egyben. Pont ezért nem csupán a lelkesedés és az elkötelezettség számít, de egy jó artizán lepárlónak ténybeli tudásra is szüksége van. A frissen megjelent és a szakma számára meghatározó könyveket mi is használjuk, hogy még jobban tisztában lehessünk a lehetőségekkel és szélesebb képet kaphassunk az aromás növényekkel kapcsolatos információkról.


Distillation, the legacy of alchemist undergoes a renaissance today. It is science and art in one. That is why a good artisan distiller has not only passion but good technical knowledge too. We regularly review and use literature for professional aromatherapy so that we and readers can utilise information on plants of the aromatic world.


Többek között a Robert Tisserand és Rodney Young által jegyzett Essential Oil Safety (2015, Elsevier) című könyv is elengedhetetlenül értékes információkkal látott el minket rozmaring lepárlásunk során.


One of the important resources for us was the indispensable reference book Essential Oil Safety (2015, Elsevier) by Robert Tisserand and Rodney Young.


#aromatikamagazin #lepárlás #Tisserand

57 megtekintés

©2020 Aromatika magazin

0

CHOOSE YOUR

LANGUAGE PREFERENCE