SZERKESZTŐSÉG

team.JPG
SCHÜTZ GABRIELLA
HOLLÓDI GERGELY
DOMOKOS ENIKŐ
főszerkesztő, alapító
olvasószerkesztő
szerkesztő

A gyógynövények iránti érdeklődésem nagyszüleimnek köszönhetem, akik már óvodásként magukkal vittek az erdélyi hegyekbe gyógynövénygyűjtő túráikra.

 

Az aromaterápia világa néhány éve ragadott magával, és az óta életem folyamatos részét képezi, továbbiakban a hobbi szintről mindezt szakmai szintre szándékozom emelni.

2008-ban szereztem meg gyógymasszőri diplomámat a Seattle-i Cortiva Intézetben, ugyanebben az évben fejeztem be a már korábban elkezdett aromaterápiás mestervizsgámat a Jade Shutes által fémjelzett East-West School for Herbal and Aromatic Studies (jelenleg The School for Aromatic Studies) iskolában, amely több, mint 400 órányi ismeretanyagot ölelt fel. Jelenleg ennek az iskolának vagyok az oktatója Magyaroszágon az Aroma Botanica Aromatherapy  keretein belül.

 

Itthon elvégeztem a fitoterápiát így a megszerzett tudással komplex képet alkothatok a növények és a belőlük kivont illóolajok, abszolútok és egyéb kivonatok jótékony hatásairól.

 

Vallom, hogy a holisztikus szemlélettel történő gondolkodással nagyobb eredményt lehet elérni az alternatív gyógyászat terén.

Három lány édesanyja vagyok, illatos ékszereket készítek, és újságot írok. Eredeti szakmám szerint francia tanárnő vagyok, és ha időm engedi, szeretek tanítani.

Az igazi hivatásom azonban az illatok világa. Hollódi Gergelynél tanultam a holisztikus angol aromaterápiát. Közösen álmodtuk meg az Aromatika magazint, mely nemzetközi szinten is elismerésnek örvendő szakmai folyóirat.

2018 májusában pedig útjára indítottam a Pomanders-t (www.pomanders.hu), melynek égisze alatt ásványokból, drágakövekből és nemesfémekből készített ékszereket alkotok, melyeket a saját receptem szerint kevert és engedélyeztetett illóolaj-keverékeimmel is lehet illatosítani. Az illóolajok nem csak a munkámban vannak jelen, hanem az egész életünket belengik. Hat évvel ezelőtt emlékszem azt írtam, hogy a vetiver illata volt az első, örök szerelem, ha illóolajokról van szó, ami úgy látszik még ma is igaz, annyi kiegészítéssel, hogy mára már a tömjénnel holtversenyben áll az első helyen. Az illatok megnyugtatnak, felpörgetnek, vagy éppen vigasztalnak, nem tudom elképzelni nélkülük az életem.

Ildiko-Berecz.jpg
BERECZ ILDIKÓ
Krétai tudósító

Modern alkimista vagyok, bő 25 éve veszem magam körül illatos üvegcsékkel. Endometriózisból való gyógyulásom vezetett Krétára és holisztikus gyógyítói-tanítói utamra. Az életmód, a természetes gyógymódok, az aromaterápia és önfejlesztési módszerek komplex elegyét alkalmazom, megfűszerezve a hiteles életmódváltás valamennyi aspektusával. Tanácsadói és terápiás munkámban a test-tudat-lélek hármasával kombináltan foglalkozom, kézműves lepárlóként a természet titkait kutatom, és aromavizeket készítek az illatos krétai gyógynövényekből. Inspiráló transzformatív beszámolóimat Essential Reflections néven angolul is publikálom, melyek kreatív katalizátorként szolgálnak szerte a világon.

©2020 Aromatika magazin

0

CHOOSE YOUR

LANGUAGE PREFERENCE